Tycker den irlänska stettern om att kela?

  • av

Vem tycker inte om att krama upp till sina håriga kompisar i soffan? Tyvärr är vissa raser mer gosiga och kärleksfulla än andra, och jag kommer att beskriva hur gosiga irländska Setters är i det här inlägget. Jag kommer också att gå igenom några vanliga gester av tillgivenhet som du kanske inte har hört talas om. Irländska setters är en extremt kärleksfull ras som gillar att gosa nära sina ägare.

Vissa setters föredrar att gosa mer än andra, men i allmänhet kommer de flesta setters att vara nöjda med att krypa nära sin ägare för viss tillgivenhet. Fortsätt läsa för att ta reda på om du kan göra din setter roligare, liksom andra traditionella gester av hängivenhet som du kanske inte är medveten om …

Är röd irlänsk stetter mysig som hundras?

Det är naturligt för ägare att vara nyfiken på hur kärleksfull deras ras är. Och det är en rimlig sak att fråga om du redan äger en irländsk setter eller funderar på att köpa en. Hur kärleksfull rasen är kan drastiskt förändra vilken typ av personlighet de har, vilket är ganska viktigt för de flesta. Lyckligtvis är irländska setters kända för att vara underbara familjehundar, och med goda skäl! De är kärleksfulla, snälla och skonsamma av naturen.

Naturligtvis, om du vill ha en tuff vakthund, skaffa dig inte en setter! Irländska setters verkar vara förvirrade med knähundar, och trots sin enorma storlek kommer de ofta att luta sig på dig, sitta på dig och komma så fysiskt nära dig som möjligt. Denna typ av fysisk beröring är ett mycket starkt tecken på en hunds kärlek, tillgivenhet och engagemang för sin ägare.

Gillar irländska setters att kramas?

Ja, i allmänhet gillar irländska setters att krama och ta sig en tupplur med sina ägare i soffan eller i sängen! Men som tidigare nämnts är varje setter unik, och vissa kanske inte är så gosiga som andra. Det här kanske inte är ett problem för dig, men om du räknar med att din nya setter ständigt accepterar dina kramar, kan du förvänta dig … Om du har räddat din setter från ett skydd är det svårare att förutse hur kärleksfull och gosig han eller hon kommer att bli. Ofta har hundar från skydd haft en svår bakgrund, vilket kan ha en långvarig emotionell inverkan på dem. Om du har haft din irländska setter sedan han var en valp kan det sätt du växer upp och interagerar med honom påverka vilken typ av personlighet och karaktär han kommer att ha som vuxen.

Kan man göra sin irländska setter mer kramsugen?

Om din irländska setter inte är tillgiven alls undrar du förmodligen vad du kan göra åt det. För att vara ärlig kan du inte göra din irländska setter mer tillgiven, men det finns vissa saker du kan göra för att öka chansen till fler gosiga stunder.

1. Sluta ge honom kramar om han inte vill ha dem

En av de värsta sakerna du kan göra är att försöka krama honom hela tiden, särskilt om han inte tycker om eller önskar det. Om du fortsätter att försöka krama honom när han inte vill, kommer han att svara negativt och förstärker för honom att kram är något obehagligt och något han ogillar. Trots hur svårt det kan vara, försök att avstå från att ge honom gosar (åtminstone en kort stund). Detta ensamma kommer nästan säkert att ha en bra inverkan och kan till och med vända bordet! Många ägare som jag känner har gjort detta med hundar som är kända för att hata snuggling, och det leder i allmänhet till att hunden plötsligt ändrar deras åsikt.

2. Positiv förstärkning är alltid effektivt

Positiv förstärkning är en stark träningsteknik som jag är säker på att du har hört talas om. Det fungerar så effektivt eftersom hundar lär sig via anslutningar och upprepning, och när du lägger till belöningar i träningen blir det idiotsäkert. Du kan börja omedelbart berömma din irländska setter närhelst han visar dig tillgivenhet, även om dessa tillfällen är sällsynta. När han kommer för lite kramning, belöna honom med beröm och lite godis. Det kommer inte dröja länge innan han inser vad som händer. Men naturligtvis måste jag lyfta fram det uppenbara, haha. Under ett tag kan dessa omfamningar helt drivas av godis snarare än tillgivenhet. Det är helt upp till dig hur du känner för detta!

3. Återupprätta deras önskan om uppmärksamhet

Den här går lite djupare in i psykologin hos hundbeteende. Men jag ska försöka hålla min förklaring så kort som möjligt. Nyckelprincipen här är att vara den som först bryter fokus. Så innan din setter blir uttråkad av hans tillgivenhet och går bort, måste du vara den som säger stopp.

Till exempel, om du är på soffan på kvällen och ger honom en avslappnad gnuggis på magen, bör du avsluta detta innan han blir trött på det eller vandrar bort. Vilken effekt har detta? För det första stoppar du det när han fortfarande njuter av det, och du låter honom inte bli trött på interaktionen, och för det andra, för att han inte tröttnade på det, kommer han att vilja ha mer. Jag inser att det verkar lite komplicerat, men det är ett populärt tillvägagångssätt som diskuteras allmänt, och jag känner till ägare som har haft framgång med det.

7 sätt som irländska setters uttrycker kärlek & tillgivenhet

Du kan bli förvånad över att din irländska setter kan uttrycka tillgivenhet på annat sätt än att krama!
Så, låt oss gå igenom dem nu.

1. Han tar med sig sina leksaker.

Ja, även något så grundläggande som att ge dig hans leksaker är ett sätt för honom att uttrycka sin kärlek till dig.
Det faktum att han väljer dig att leka med (en aktivitet som är mycket viktig för honom) indikerar att din relation med honom är stark.
Det är ett litet tips, men det är viktigt.

2. Enkel ögonkontakt

Ögonkontakt är ett av de mest effektiva medlen för icke-verbal kommunikation och är nästan allestädes närvarande över alla arter.
Det är en positiv indikator om din setter kan få avslappnad ögonkontakt och blickar med dig.
Om din setter aldrig vågar titta på dig eller inte kan titta på dig direkt när du tittar på honom, är han tveksam, rädd, eller förhållandet är ännu inte på en förtroendefull nivå.

3. Jag är glad att se dig.

Ingenting slår att återvända hem till en svängande svans och ett stort leende på din setter. När du anländer är hans glada energi en tydlig indikator på att han älskar dig till månen och tillbaka.
Om detta inte var fallet skulle han med största sannolikhet hålla avstånd från dig och delta i lite interaktion.

4. Kroppsspråk som är avslappnat runt dig

När det gäller hur han mår berättar hela hans kroppsspråk mycket.
Om din setter kan ta sårbara positioner, som att vila på ryggen när han är nära dig, betyder det att han känner sig trygg och säker.
Och det betyder mycket för hundar!
Hundar är mycket inställda på sina överlevnadsinstinkter, så deras kroppsspråk avslöjar hur de känner sig mycket tydligt.
Om din setter verkar vara väldigt lugn runt dig, indikerar detta att han känner sig trygg, bekväm och trygg med dig.

5. Rörelser kring öra och panna

Trots att de är svåra att upptäcka har forskare upptäckt att pannrörelser och öronpositionering kan signalera vissa stämningar! När hundar ser någon de älskar eller har en nära relation med, lyfter de i allmänhet sina ögonbryn, särskilt deras vänstra panna. När de tittar på någon de bryr sig om ändras också örat. När du tittar, talar eller kommer nära din setter, kommer öronen ofta att sitta lite bakåt på huvudet. Det här är svårt att upptäcka, men det är fortfarande viktigt!

6. Han är öppen för vad du har att säga.

Att vara lyhörd för dina beställningar, och väl, när som helst du talar, indikerar en djup relation. När din setter blir för känslig för vad du säger och gör, visar det att han bryr sig om dig och anser att du är extremt viktig. Det här är inte bara en fråga om att vara lydig; det är en indikation på att du och din partner har en solid anslutning.

7. Kontakt med kroppen

Vikten av fysisk interaktion kan inte överdrivas! Och visst, det är samma sak som att mysa. Fysisk beröring sträcker sig dock bortom de uppenbara kramarna och alla blöta hundpussar. Fysisk kontakt kan vara lika blygsam som att komma att sitta bredvid dig, luta dig eller helt enkelt placera sig tillräckligt nära för att en enda tass ska borsta dig mjukt. Varje form av fysisk beröring, oavsett om det är uppenbart eller subtilt, är en enorm uppvisning av tillgivenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *